Aanpak

Ik help je de meerstemmigheid in en rond jouw organisatie te verkennen en projecten te verwezenlijken die inzetten op cohesie, insluiting en samenwerking.

Werken aan inclusie, is voor mij werken aan een omgeving waar men elkaar, ondanks en dankzij, alle verschillen erkent, waardeert en vertrouwt. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. 
Waar mensen samenkomen, ontstaan relaties en processen die moeilijk vast te pakken zijn. 
Ieder kijkt naar de werkelijkheid op verschillende manieren. Door te luisteren naar de verhalen, krijg je zicht op de vele stemmen en de gelaagde realiteit. 
Inzicht in wat er leeft is hoe dan ook een onmisbaar fundament om te werken aan de verandering waar je naar streeft.

Deze visie ligt aan de basis van mijn aanpak. Jouw vraag vormt het vertrekpunt. 
Je kan me tijdelijk inhuren voor begeleiding of om een project te helpen realiseren. Dat kan freelance of op andere basis.

Een aantal voorbeelden
uit de praktijk

Hoe ik werk

Op maat. Oplossingsgericht en praktisch. Geïntegreerd in de dagelijkse werking. Zo zie ik projecten en processen die inzetten op samen werken, leren en leven op een inclusieve manier. Met aandacht voor volgende stappen:

Exploratie en afstemming

Verkennen van de vraag en leren van wat mensen weten en denken in en rond jouw organisatie en daarover in gesprek gaan om te komen tot een gedeelde analyse.

Cocreatie

Samen met alle betrokkenen een antwoord ontwerpen.

Realisatie

Met een breed gedragen plan aan de slag gaan op de werkvloer. Dit kan verschillende vormen aannemen van vorming, coaching op maat tot het uitvoeren van concrete acties en projecten ingebed in de dagelijkse werking.

Evaluatie en opvolging

Een grondige evaluatie na afloop. Op een afgesproken tijdstip een opvolgingsgesprek over effect en impact op langere termijn.

Een afspraak maken of meer weten?

Contacteer mij gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

Contacteer mij

Polyphoon

Lut Cloetens
Kaaienwijk
1000 Brussel

Contactgegevens

Telefoon
+32 477 45 67 38
E-mail
info@polyphoon.be​​​​​​​