Over Polyphoon

De naam Polyphoon staat symbool voor verschillende stemmen die gelijktijdig klinken, elkaar aanvullen en zo een meerstemmig en melodieus geheel vormen.

Mijn bronnen

Ervaring

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring met internationale samenwerking, het werken met asielzoekers en vluchtelingen en in de diversiteitssector.
Niets heeft mij meer geleerd over wat ons bindt dan de vele gesprekken met jongeren en ouders met migratieachtergrond, met mensen die in een precaire situatie leven, met asielzoekers, met de leden van zelforganisaties en ook met sociale werkers, buurtwerkers, politie, leerkrachten in superdiverse scholen en vele anderen. Het leerde me wat mensen kwetst en wat hen doet afhaken maar ik leerde ook wat hen drijft en wat hen motiveert om mee te doen. 

De begeleiding van organisaties en groepen, de vormingstrajecten en de beleidsanalyses in samenspraak met het werkveld leerden me hoe weerbarstig het beleid en de praktijk van organisaties kan zijn en hoe nodig verhalen zijn om de kloof tussen praktijk en beleid te dichten. 
Mijn ervaring geeft me de knowhow om met die verhalen naar concrete resultaten te werken.

Opleiding en studie

Organisatieleer en verandermanagement maakten deel uit van mijn basisopleiding. 
Mijn opleiding aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde deed me de relativiteit van mijn 'westerse' expertise inzien.
Internationaal en Europees recht leerden me de juridische gronden kennen waarop humanitaire waarden gebouwd zijn.
Tijdens mijn lerarenopleiding verdiepte ik me via literatuur en praktijkonderzoek in de impact van schoolcultuur op de resultaten van kwetsbare jongeren.

Ik volgde opleidingen over diversiteitsbeleid (diversiteitsmanagement KU Leuven, verandermanagement Nesma consulting), interculturele competenties (CIMIC, Hoffman) en vele andere zoals bemiddeling, de dynamiek van polarisatie, sociale cohesie.
Wetenschappelijke literatuur over organisaties en diversiteit, in combinatie met ervaring, geven me taal en houvast. 

Ik besef hoe fragiel en onvolledig uitspraken, zeker over diversiteit en inclusie, zijn. Hoeveel rijker en genuanceerder meningen worden als ze onderhandeld en gedeeld zijn. Ik kan alleen zeggen van waar ik vertrek, niet waar ik uitkom als ik met u in zee ga.

Duizend-en-een-verhalen inspireren mij. Ik hou van taal, literatuur, poëzie en verhalen uit alle windstreken. Boeken en ontmoetingen met mensen kleurden mijn leven. Ze gaven me toegang tot andere werelden en brachten me soms in verwarring door hun onverwachte kijk. Die verbeelding zet ik graag in in mijn begeleiding. Ieder heeft immers zijn verhaal dat mee de toon zet.

Lut Cloetens

Een afspraak maken of meer weten?

Contacteer mij gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

Contacteer mij

Polyphoon

Lut Cloetens
Kaaienwijk
1000 Brussel

Contactgegevens

Telefoon
+32 477 45 67 38
E-mail
info@polyphoon.be​​​​​​​